ראשי כלי עבודה שכל אינסטלטור מקצועי חייב
כלי עבודה שכל אינסטלטור מקצועי חייב

כלי עבודה שכל אינסטלטור חייב לביצוע עבודות אפקטיביות ומקצועיות.

עבודת האינסטלטור לא מסתכמת רק בפתיחת סתימות או בהתקנת כיורים. לעיתים קרובות מאוד הטיפול בנזילה או בצנרת מתחיל באיתור שלה, ואז מסתיים בהתקנת אריחי קרמיקה או תיקון קיר שנפתח. 

הכלים הבאים הם בהחלט הבסיס לארגז הכלים של אינסטלטורים מקצועיים. תוכלו תמיד להוסיף עליו, אבל אם יהיה לכם ארגז כלים שכזה, תוכלו לטפל בכל קריאה - מתל אביב ועד קצה הארץ.

פלייר משאבות

פלייר מתכוונן, יחסית שטוח, שמשמש לאחיזת צינורות בכל קוטר וצורה - עגולה, משושת או מרובעת. לא משנה מה רוצים לעשות עם הצינור: עם הכלי הזה תוכלו להחזיק אותו כדי לתת 'קונטרה' וגם לסובב או לעקם אותו. פלייר כזה אוחז מצוין, אבל כדאי שיהיו לפחות שני גדלים בארגז הכלים.

היתרון שלו על פני מפתח צינורות הוא שהוא יחסית דק ונכנס לכל מקום.

מפתח צינורות

מפתחות גדולים אלה משמשים לפתיחה של אומים בגדלים שונים ולשחרור של צינורות או ברזים. כדאי שיהיו בארגז הכלים שלכם לפחות שני מפתחות מגדלים שונים.  אם אתם מטפלים בצנרת רגישה או כזו שיש לשמור עליה, עטפו את השיניים בבד, כיון שהן מאוד חדות. 

מפתח שוודי

משמש לעבודות עדינות יותר. גם כאן, כדאי שיהיו לפחות שני גדלים בארגז. בגלל אופי השיניים השטוחות שלו, "שוודי" לא מהווה תחליף למפתח צינורות, ולא משנה מה הגודל שלו. 

מפתח לברזים

הזכרנו כיורים? אל תנסו בכלל לגשת לכיור כדי להחליף ברז, בלי מפתח כזה. ראש המפתח ניתן להטיה וכך ניתן להגיע לאום שבבסיס הברז בצורה נוחה ובלי לשבור את הגב. 

חותך צינורות

עדיין עובדים עם אולר או סכין יפני? אפשר להתקדם... בשוק קיימים סוגים שונים של חותכי צינורות, כולל כאלה שמיועדים לחומרים שונים (נחושת וגם נירוסטה, למשל) או רק לפלסטיק. חשוב לקנות כלי טוב שיאפשר לכם עבודה בלחיצה יחסית קלה ושהלהב שלו יהיה עמיד לאורך זמן.

גלאי נזילות

אתם אומנם לא עומדים לפתוח חברה לאיתור נזילות, אבל כדי שיהיה לכם מושג היכן מקור נזילה בקיר, למשל, כדאי שיהיה לכם מכשיר כזה. הוא מבוסס על איתור חום (אינפרא אדום) ויכול למקד עבודה כמו פתיחת קיר או אפילו הרמת בלטות ולחסוך לכם זמן. 

קפיץ

כמה פשוט - ככה יעיל: קפיץ אינסטלטורים טוב יכול לחולל נפלאות בזמן פתיחת סתימה. הציוד המקצועי יעיל ועמיד יותר ממה שנמכר בחנויות 'עשה זאת בעצמך' וגם ארוך יותר. אל תתפשרו - השתמשו בקפיץ מתוצרת טובה.  חפשו קפיץ טוב שגם יכול לעבור אסלות. 

פומפה

נכון שיש כמעט בכל בית, אבל מי יודע באיזה מצב ומאיזו איכות? כמו הקפיץ, גם זה כלי פשוט ויעיל - ולא יקר. 

דיסק

לחיתוך צינורות וגם קרמיקה, חרסינה וחומרים קשים אחרים. אפשר להצטייד במכשירים ניידים מבוססי סוללה; הם כבר מספיק חזקים היום. רק זכרו להצטייד ביותר מאשר בטרייה רזרבית אחת. 

משורים שונים ומשופים

לרוב אפשר להשתמש בדיסק או בחותך צינורות, אבל לעבודות עדינות כדאי שתהיה משורית מתכת אחת ושופין או משוף, בארגז.

ציוד בטיחות

כפפות עבות וארוכות - במיוחד אם אתם עובדים על סתימות חיצוניות, משקפי בטיחות טובים, נשמיות וברכיות: אל תשכחו את כל אלה.

חזרה לדף הבית

חזרה לרשימה
לוגייט טכנולוגיות | חנות וירטואלית